Kako osigurati nekretninu i zašto je to važno?

Šime Unić
Kako osigurati nekretninu i zašto je to važno?

Ako ste vlasnik nekretnine, vrlo dobro znate da bi vam neka iznenadna šteta mogla uzrokovati probleme na više razina. Naravno, zdravlje je na prvom mjestu, ali nekretninu ćete nakon nesreće sigurno htjeti obnoviti, a bez kvalitetnog osiguranja koje vam pomaže u takvim situacijama to će biti prilično veliki financijski zalogaj.

Dovoljno je prisjetiti se tragičnih potresa koji su pogodili šire sisačko područje i Zagreb tijekom posljednjih otprilike godinu i pol da bi se jasno vidjela važnost osiguravanja nekretnina. Jednostavno, obnova je uz pravog partnera puno lakša.

Naravno, osiguranje se ne mora odnositi samo na potrese nego vas može štititi i u slučaju požara, poplave, pa čak i provale i sličnih događaja. U takvim slučajevima se investiranje u policu može višestruko isplatiti, a ako se radi o vašoj jedinoj nekretnini, osiguranje postaje još važnije.

Zamislite situaciju u kojoj se nešto dogodi nekretnini koju ste upravo kupili i koju ste namjeravali pretvoriti u dom za sebe i svoju obitelj. Želite biti sigurni da je ta nekretnina što je moguće sigurnija. Odgovarajuća polica zaštitit će vaše snove i olakšati vam život iz financijske perspektive.


Gdje osigurati nekretninu?

Na tržištu danas ima zaista mnogo mogućnosti kada je osiguranje nekretnina u pitanju, ali ponuda GRAWE Hrvatska najbolja je među njima. Paket koji se odnosi na osiguranje domaćinstava pokriva ne samo štetu od oluja i požara, već i štetu koja nastaje kao posljedica neispravnih kanalizacijskih cijevi. Uz to, osiguran je čak i sadržaj vašeg doma, kao i staklene površine, a u slučaju nekakve nesreće, zaštićeni su čak i sami ukućani. Naravno, tu i zaštita od provala.

No, to je tek početak jer možete odabrati i osiguranje vanjskih površina vaše nekretnine, pomoćne objekte i slično. Dakle, ako uz primjerice kuću imate i još poneki objekt na vašem zemljištu poput garaže ili nečeg slično, i to možete zaštititi. Kao što vidite, raspon nekretnina koje mogu biti obuhvaćene osiguranjem je dosta širok, što znači da možete biti sigurni da će vaša investicija uvijek imati dostupna sredstva za obnovu ako to bude potrebno.

Neke od vas će sigurno zanimati i dodatni oblici osiguranja poput osiguranja električnih aparata ili osiguranja koje vam od 0 do 24 čini dostupnima razne usluge poput bravara, staklara, vodoinstalatera i drugih majstora koji vam mogu pomoći pri hitnim intervencijama. Dobro je znati i da GRAWE nudi nekoliko različitih razina svakog paketa osiguranja pa uvijek možete pronaći nešto što će savršeno odgovarati vašim potrebama i mogućnostima.

A ako imate ili razmišljate o kupnji vikendice negdje na hrvatskoj obali i ne možete se oteti dojmu kako bi uz nju savršeno išao i nekakav brod kojim ćete moći dodatno istraživati najljepše hrvatske otoke, lako možete osigurati i vaše plovilo, bilo da tražite obvezno, kasko ili dobrovoljno osiguranje.

Bez obzira koja vrsta osiguranja vas zanima, sve informacije, kao i okvirni izračun možete dobiti na stranicama GRAWE Hrvatska. Sve što trebate napraviti je unijeti nekoliko osnovnih podataka i vrlo brzo ćete dobiti prilično jasnu sliku svega što od neke police možete očekivati.

gdje osigurati nekretninu


Moram li osigurati svoju nekretninu?

Zakoni Republike Hrvatske ne obvezuju vlasnike nekretnina da ih osiguraju kao što je to slučaj s vozilima. No, odlučite li se na kupnju stana ili kuće uz pomoć neke vrste stambenog kredita, možete očekivati da će banke zahtijevati nekakav oblik osiguranja prije nego vam odobre kredit. Obično je to relativno jednostavan oblik osiguranja, ali bez njega se jednostavno ne može jer će banka, što je i logično, htjeti na neki način zaštititi svoju investiciju.

No, ako ste već vlasnik nekretnine, ne morate se bojati da ćete iz nekog razloga biti prisiljeni plaćati osiguranje. Naprosto se radi o obliku zaštite ulaganja u nekretninu koji vam pruža financijsku sigurnost u slučaju bilo kakvih nenadanih poteškoća, a tako nešto je uvijek dobro imati.

zadovoljstvo nakon potpisivanja osiguranja


Terra Dalmatica i GRAWE - dobitna kombinacija

Razmišljate li o kupnji nekretnine u Dalmaciji, bilo da se radi o stanu, kući ili vikendici, Terra Dalmatica osigurala vam je najbolji izbor i pregršt informacija o svakoj nekretnini. Uz to, naši agenti su vam uvijek dostupni za savjet, a mogu na sebe preuzeti i rješavanje svih potrebnih dokumenata potrebnih da zaključite posao. Na taj način proces kupnje ili prodaje nekretnine postaje puno brži i jednostavniji.

A jednom kada ste našli svoj novi dom ili kuću za odmor iz snova, njezino osiguravanje činit će se kao logičan sljedeći korak. Jednom kada i to napravite, moći ćete istinski uživati u vašoj novoj nekretnini, bez ikakvih briga.

Posljednji članci