Najposjećeniji muzeji u Zadru

Najposjećeniji muzeji u Zadru

otovo svaki posjetitelj koji dođe u Zadar na svojoj listi ima i upoznati se s povijesnom i kulturnom ostavštinom – vidjeti zašto je Zadar danas takav kakav jest, nakon čega ćete odmah poželjeti upravo ovdje pronaći svoj novi dom!  

Osim povijesnih ostataka i znamenitosti vidljivih u šetnji gradom, postoji i jedan veliki dio koji je ostavljen samo za muzeje.

Kročite u nezaboravno putovanje u prošlost i svjedočite nekim od najznačajnijih predmeta u povijesti Zadra!


Muzej iluzija

Otvoren prije tek nekoliko godina, Muzej iluzija je sve posjećeniji, što ne čudi s obzirom na sadržaj kojeg nudi. Ako ste željni zabave i provoda koji će Vas ostaviti bez teksta, u Muzeju iluzija ćete doživjeti i puno više od toga.

Znate kako se kaže, puno toga nije onakvim kakvim se na prvu čini!

Igra percepcije i iluzija, pretvorena u oblik koji će približiti posjetiteljima optičke varke, nudi Vam mozgalice, puzzle te didaktičke i matematičke igre koje ćete svakako htjeti fotografirati.

Iako nije usko povezan sadržajem za grad Zadar, odlaskom u ovu muzejsku atrakciju ćete svakako staviti nezaboravni pečat na Vaše putovanje!

muzej iluzija


Zlato i srebro grada Zadra

Za ljubitelje sakralnih umjetnina, stalna izložba muzeja Zlato i srebro grada Zadra omogućit će Vam prekrasnu izložbu crkvene umetnosti.

Obzirom da je smještena u samostanu sv. Marije, kroz ovu će Vas izložbu voditi časne sestre, upoznavajući Vas s kaležima, ciborijima i ostacima kostiju nekih svetaca.

Čuvajući neke od najdragocjenijih religijskih ostataka, ovaj se muzej svakako treba naći na Vašem popisu.


Muzej antičkog stakla

Svi predmeti u Muzeju antičkog stakla pronađeni su na području Zadra, zbog čega ćete ovdje moći svjedočiti još jednom aspektu gradske povijesti. Organiziran u 8 cjelina, u njemu se nalazi više od 5 000 predmeta od stakla.

Otvoren 2009. godine, u Muzeju antičkog stakla postoji i radionica u kojoj, ako u nju zavirite, možete vidjeti izradu replika tradicionalnim načinom puhanja stakla!

Jedinstven ne samo u Hrvatskoj, nego i na puno širem području, za Vas je otvorio i suvenirnicu kako biste sa sobom zauvijek odnijeli komadić uspomene.

muzej antickog stakla


Pomorski muzej

Otvaranje pomorskog muzeja u Zadru 1966. godine značilo je ujedno i službeno stvaranje zbirke pomorskog razvoja ovog područja.

U prostoru nekadašnjeg restauratorskog prostora, Pomorski muzej dugo godina nije nosio tu titulu, iako je na raspolaganju imao dostupne posjete svima onima koje je sadržaj zanimao.

U njemu su kronološki poredani izlošci, organizirani u 3 velike i jednoj maloj dvorani.

U maloj dvorani možete svjedočiti i razgledati fotografije, članke i predmete vezane uz tragediju tankera Petra Zoranića u kojoj su mnogi poginuli, ostavivši trag na daljnje događaje.


Arheološki muzej

Odmah nasuprot Sv. Donata ugledat ćete zgradu jednog od najznačajnijeg muzeja u Hrvatskoj, Arheološkog muzeja. Okupivši više od 100 000 predmeta prikupljenih kroz sva povijesna razdoblja, ovdje ćete imati priliku iskusiti vremenski doživljaj i pečat grada Zadra.

Odvojen na prapovijesni, srednjovjekovni i antički dio, u Arheološki muzeju možete vidjeti svjedoke vremena, poput groba ''Majke s djetetom'' ili groba starohrvatskog ratnika konjanika!

Stoga, ako želite u svom putovanju proživjeti zadarsku povijest i upoznati se sa značajnim dijelovima njegove prošlosti, ovaj muzej nikako nemojte zaobići.

arheoloski muzej u zadru


Muzeji u Zadru

Svaki od ovih muzeja ima svoju priču koju ne želite propustiti vidjeti i čuti. Osim njih, postoje još i brojni drugi, od kojih je svaki specifičan na svoj način i jedinstven. U koji god muzej u Zadru da se uputite, nećete ostati razočarani.

Zbog duge i bogate prošlosti, u Zadru ćete svakako ispuniti svoju želju za upoznavanjem raznoraznih aspekata grada.


Zadarske nekretnine

U zadru postoji velik izbor stanova, apartmana i kuća koji će Vaše iskustvo zaokružiti i upotpuniti, pružajući Vam tople i nezaboravne uspomene. Nema potrebe za čekanjem - krenite u potragu za Vašim domom iz snova!