200.000€
1.506.900kn
ID nekretnine: 3144

ŠIBENIK, stara kamena kuća za adaptaciju u samom srcu grada

vila / kuća

Šibenik
površina:
145.00 m2
površina zemljišta:
90.00 m2
spavaće sobe:
4
kupaonice:
1
udaljenost od mora:
400 m
kanalizacija
struja
voda
konoba

Opis

Prodajemo staru kamenu kuću za adaptaciju korisne površine cca 145 m² s manjim dvorištem. Smještena je u samom srcu Šibenika, gradskom kvartu Varoš.

S ulice se ulazi u malo ograđeno dvorište s ulaznim trijemom/terasom za objed i odmor zaštićen od pogleda. U prizemlju kuće nalazi se kuhinja s blagovaonicom, konoba i kupaonica. Vanjskim kamenim stepeništem se dolazi na kat gdje se nalazi ulazna terasa, a unutra se nalaze dvije prostrane spavaće sobe s prozorima okrenutima na južnu stranu. Drvenim stepeništem se ide na još jedan kat gdje se nalaze još dvije spavaće sobe. Na vrhu se nalazi malo potkrovlje s čijeg krovnog prozora se pruža pogled na Šibenski kanal.

Radi se o nekretnini iznimnog potencijala za budućeg vlasnika koji će joj vratiti stari sjaj. Kuća je izgrađena još 1820., ali zahvaljujući širini vanjskih zidova koji su zidani od kamena omogućila joj je izdržljivost kroz 2 stoljeća. Kuću je potrebno renovirati te postoji mogućnost za dobivanje dva komforna stana s garažom ili tri manja stana s garažom.

Kuća ima aktivne i funkcionalne priključke za vodu, struju i kanalizaciju.

Lokacija objekta je izuzetno dobra za turistički najam zbog pješačke udaljenosti do svih bitnih sadržaja (banke, gradska knjižnica, gradsko kazalište, dućana prehrambene robe, kulturne i vjerske znamenitosti.) Šibenik je posljednjih nekoliko godina doživio brzu revitalizaciju koja ga je gurnula u sam vrh poželjnih turističkih odredišta u Hrvatskoj. Šibenik je smješten na središnjem dijelu Jadrana, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe rijeka Krka. Prepoznatljiv je po svojim kulturno-povijesnim znamenitostima te prirodnim ljepotama, a može se pohvaliti s čak dva spomenika pod zaštitom UNESCO-a te dva nacionalna parka, Krka i Kornati.

Kontaktirajte našeg agenta/agenticu i dogovorite obilazak nekretnine.

Pristanite na 'vanjske' kolačiće za prikaz karte. Ažurirati postavke kolačića.

Slične nekretnine

Šibenik - Pročitajte naše savjete o lokalnom životu

Pročitajte naše savjete o lokalnom životu

Nekretnina vam je već dodana u favorite.