Najbolji restorani šibenskog otočja

Šime Unić
Najbolji restorani šibenskog otočja

Da biste u potpunosti stavili točku na i svome putovanju, ne postoji bolja opcija od odlaska u zabavnu gastronomsku avanturu.

Šibensko je područje pravi dom tradicije - one kulturne, povijesne, ali i kulinarske. Stoga ćete, osim u povijesnoj turi i znamenitostima, moći uživati i u kušanju poznatih dalmatinskih okusa.

Stoga Vas na ovom području očekuju ni više ni manje nego originalna, domaća receptura nekih od najstarijih i dobro ukorijenjenih dalmatinskih jela.

Za pravu uživanciju za Vaše nepce, vodimo Vas u obilazak najboljih restorana šibenskog otočja!


Restorani na Kornatima

Ako ste željni pravog morskog ambijenta, Kornati su se vrlo vjerojatno smjestili visoko na Vašem popisu želja.

Iako nenaseljeni, Kornati nude velik broj restorana, u kojima uživaju posjetitelji na turističkim turama, ali i oni koji su se ovdje došli usidriti u nekoj od prekrasnih kornatskih uvala.

Konoba Žakan smjestila se na Ravnom Žaknu, a u ponudi se najviše ističe kornatska janjetina na žaru.

Bilo da Vam se jede nešto ispod peke, jastog, tuna, lignje, kozice ili nešto drugo morskog porijekla, ovdje ćete zadovoljiti svoju želju za dalmatinskim okusima u prekrasnom ambijentu.

Konoba Smokvica inspiraciju crpi isto iz tradicionalne dalmatinske kuhinje, ali ju je prilagodila modernom dobu.

Stoga, ovdje možete očekivati originalne i kreativne prezentacije s najsvježijim i kvalitetnim morskim namirnicama.

Konoba Suha Punta pružit će Vam malo drugačiji doživljaj. Do nje je moguće doći jedino brodovima plitkog gaza, s obzirom na to da je uvala dosta plitka.

Najpoznatiji je, naravno, po svježoj ribi i meniju morske hrane.

restorani na kornatima


Restorani na Murteru

Na Murteru možete, osim razgledavanja upečatljivih, specifičnih kuća na otoku, pronaći široku paletu okusa - od pučkih jela otočke kuhinje s ribljim i mesnim specijalitetima pa sve do tradicionalnih kontinentalnih jela.

Bilo da se častite ili tražite nešto po jeftinijoj cijeni, jednako ćete se dobro najesti u ugodnoj atmosferi u blizini mora.

Među najpopularnijima su se na ovom otoku smjestili restoran Račić, konoba Skalinada, Boba, Fine Food i Lantana.


Restorani na Prviću

Na Prviću postoje dva mjesta, Šepurine i Luka, oba istinski posvećena očuvanju dalmatinskog štiha, tradicije, čemu ćete moći svjedočiti upravo preko gastronomskog iskustva na otoku.

Svi su restorani i konobe prvenstveno okrenute domaćoj, mediteranskoj kuhinji, s dugim popisom morskih namirnica i jela od istih.

U Šepurinama možete jesti u Ribarskim Dvorima, konobi Bare i grillu Šime, dok Vas u Luci očekuju konoba Stara Makina, Val, Punta, Mareta i Maslina.

restorani na prvicu


Restorani na Žirju

Julie, Stubica i konoba Koromašna čekaju Vas na ovom najudaljenijem naseljenom otoku šibenskog arhipelaga.

Daleko od gradske gužve, s jedinstvenim načinom života, Žirje će pružiti iskustvo koje ćete pamtiti još dugo.

Kao i kod drugih šibenskih otoka, ovdje dominiraju mediteranska kuhinja i tradicionalna jela, koja će Vam svakako dobro doći nakon nešto dužeg putovanja do otoka i cjelodnevnog uživanja pod suncem u jednoj od brojnih otočkih uvala.


Restorani na Krapnju

Najniži i najmanji naseljeni jadranski otok, iako smješten tik do samog Šibenika, bogat je domaćim, otočkim ugođajem.

Ovdje će Vas dočekati ljubazno osoblje kod kojih ćete uživati u tradicionalnim okusima u konobi Ronilac, Dalmata ili Galeb.

restorani na krapnju


Restorani na Kapriju

Pravi skriveni dragulj Jadrana, koji je nedavno neposjećene uvale pretvorio u prava turistička središta, postao je pravi gastronomski raj za sve željne nezaboravnih okusa.

S različitim rasponom cijena, ovdje možete pojesti nešto samo za suzbijanje gladi ili se, pak, možete pošteno počastiti - uživancija će biti jednaka!

Restoran Kunjka, Sedmo Nebo, Liberty i Neptun su danas samo neki od mnogih utočišta dobre hrane na Kapriju.

Posljednji članci