Politika kolačića

Tko je voditelj obrade osobnih podataka koji se prikupljaju putem ove web stranice?

Voditelj obrade: TERRA DALMATICA d.o.o.
Sjedište i poslovna adresa: Obala hrvatske mornarice 1, 22 000 Šibenik
Kontakt podaci: [email protected]
Na koji način voditelj obrade prikuplja osobne podatke putem ove web stranice?
Web stranica prikuplja osobne podatke posjetitelja korištenjem internet kolačića te kontaktnog obrasca.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija koju na Vaše računalo spremi internetska stranica koju posjetite. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje Vas kao korisnika te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također, kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom. Neke vrste kolačića su namijenjene za reklame i oglašavanje, a neke nisu. Informacije poput Vašeg imena i ostale informacije pomoću kojih Vas je moguće identificirati neće biti spremljene. Web stranica ne može pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Koje kolačiće koristi ova web stranica?
Funkcijski kolačići – ovim kolačićima se služimo kako bi web stranica bila funkcionalna, odnosno da je možete normalno pregledavati i koristiti sve njezine mogućnosti. Na primjer, ovi kolačići omogućuju kretanje na web stranici ili su neophodni da na funkcionalan način pošaljete upit putem kontakt obrasca. Također, ovo su tzv. „kolačići sesije“ što znači da su na Vašem računalu pohranjeni samo tijekom Vašeg posjeta ovoj web stranici, nakon čega se brišu.
Analitički kolačići – Ova web stranica se pomoću alata Google Analytics služi analitičkim kolačićima koji prikupljaju Vašu IP adresu, vrijeme posjeta web stranici kao i vrijeme provedeno na njoj, podatke o sadržajima kojima ste pristupali na web stranici, kao i podatke o modelu uređaja s kojeg pristupate. Pritom ne prikupljamo Vaše osobne podatke pomoću kojih Vas možemo izravno identificirati, poput korisničkog imena, email adrese i sl. Štoviše, u odnosu na Vaše osobne podatke koje ovi kolačići prikupe, koristimo značajke poput anonimiziranja Vaše IP adrese, cilj kojih je postići da Vaša identifikacija bude u što većoj mjeri otežana. Cilj korištenja analitičkih kolačića je da, bez otkrivanja Vašeg identiteta, utvrdimo statistike posjeta web stranici kako bismo razumjeli koji Vam se sadržaji najviše sviđaju te kako bismo u skladu s time razvijali ovu web stranicu te je, u što većoj mjeri, učinili informativnom i prilagođenom Vašim potrebama. Ovi kolačići su na Vašem računalu pohranjeni 14 mjeseci nakon čega se automatski brišu, osim ako ih Vi sami ne izbrišete prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika.
Ova web stranica se služi alatom Google Adwords, odnosno platformom za oglašavanje na internetu kroz koju oglašivači postavljaju oglase koji se prikazuju u Google tražilici ili Google oglašavačkoj mreži. Kod postavljanja oglasa putem Google Adwords platforme, oglašivač definira ključne riječi po kojima će se prikazivati oglasi osobama koje pretražuju internet za tim ili sličnim pojmom ili će im se prikazati oglasi na internet stranicama gdje se može stvoriti jednoznačna ili slična poveznica s unesenim ključnim riječima.
Voditelj obrade koristi usluge servisa Google Adwords u svrhu promocija web stranice, prodaje usluga i proizvoda i ostalih marketinških aktivnosti, a izvršitelj obrade kod Google Adwords usluge je tvrtka Google Ireland Ltd, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irska.

Kako možete upravljati kolačićima?
Korištenje funkcijskim kolačićima je nužan preduvjet za korištenje našom web stranicom te se stoga u odnosu na njih se ne prikuplja privola.
Glede ostalih tipova kolačića, možete ih prihvatiti na postavkama kolačića koje su postavljene na našoj web stranici i lako dostupne u bilo koje vrijeme kako biste mogli provjeriti koji tip kolačića je trenutno aktivan i/ili povući svoju suglasnost za korištenje određenog tipa kolačića.

Treće strane (društvene mreže)
Na našoj web stranici se nalaze ikone koje predstavljaju poveznice na profile voditelja obrade na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter, You Tube). Biranjem tih poveznica društvene mreže prikupljaju Vaše osobne podatke, pri čemu voditelj obrade nema saznanja i ne može utjecati na način na koji društvene mreže to čine. Kako biste imali bolji pregled i kontrolu nad obradom Vaših osobnih podataka, preporučujemo da se, prije korištenja mrežnih mjesta na koja vode poveznice na našoj web stranici, upoznate s njihovim pravilima privatnosti.

Osobni podaci prikupljeni putem kontaktnog obrasca
Osobni podaci koje pošaljete putem kontaktnog obrasca bit će vidljivi i dostupni samo ovlaštenim osobama voditelja obrade te će ih voditelj obrade obrađivati u onom vremenskom periodu i u skladu s onom svrhom s kojom ste mu uputili upit ili poruku putem kontaktnog obrasca. Vaši kontaktni podaci koje pošaljete voditelju obrade putem kontaktnog obrasca će biti obrađivani sa svrhom upućivanja odgovora na Vaš upit.

Ostvarivanje prava 
Informacije o prikupljanju Vaših osobnih podatka putem ove web stranice kao i zahtjeve za ostvarivanje Vaših prava glede zaštite osobnih podataka možete ostvariti slanjem upita putem kontakt obrasca na web stranici ili slanjem upita na email adresu [email protected].