Plaže šibenskih otoka

Šime Unić
Plaže šibenskih otoka

Šibenski arhipelag krase prekrasni otoci koji brojne turiste privlače upravo zbog svojih plaža, uvala i prirodnih ljepota.

Svi koji su u potrazi za novim domom u Šibeniku i okolici će vrlo brzo shvatiti razloge koji ovo područje čine savršenim za život i istraživanje novih stvari.

Među njima su upravo i neodoljive plaže šibenskih otoka - saznajte koja mjesta nikako ne smijete zaobići!


Plaže na Murteru

Otok Murter je centar prekrasnih plaža, popularnima među turistima i idealnima za uživanje s obitelji i prijateljima.

Na otoku se nalaze mjesta Betina, Tisno, Jezera te istoimeno mjesto Murter, stoga, nije teško zaključiti da ćete bez puno truda naći jednu baš po Vašem ukusu.

Osim plaža, utisak će ostaviti i kuće na otoku Murteru, zbog kojih ćete poželjeti zauvijek ostati.

plaze na murteru


Plaža Podvrške

Smještena u blizini mjesta Murtera, na ovoj se plaži možete udobno smjestiti u hladovini i uživati cijeli dan.

Ima pješčanih, šljunčanih i stjenovitih dijelova, a u blizini se nalazi i riva, idealna za isprobavanje skokova u vodu!


Plaža Čigrađa

Još jedna plaža pod imenom Čigrađa se smjestila u blizini mjesta Murtera. Po svojim je karakteristikama slična prethodnoj.

Uz sve to, plaža je poznato mjesto za ronjenje zbog zanimljivog podmorja, stoga, prilikom odlaska na ovu plažu nikako nemojte zaobići zabavnu ronilačku avanturu.


Plaža Slanica

Plaža Slanica je najpoznatija plaža otoka Murtera koja, zbog pregršt sadržaja, privlači mnoge posjetioce.

Na ovoj šljunčanoj i stjenovitoj plaži možete raditi što god poželite jer su tobogan, jet-ski, tenis, trampolin i odbojka na pijesku samo neke od stvari koje se nalaze na Slanici.

plaza slanica murter


Plaže na Zlarinu

Jedan od najsunčanijih otoka na Jadranu, Zlarin, sa svojih 2700 sunčanih sati godišnje postao je neodoljiva i nezaobilazna destinacija za ljubitelje plaža.

Mnogo skrivenih i uvučenih plaža smjestilo se u uvalama zaštićenima od vjetra, a okružuje je ih kristalno čisto more.

Od pješčanih do šljunčanih i kamenitih, divlje plaže otoka Zlarina idealne su za sve koji traže malo privatnosti, osamu i mir.


Plaže na Prviću

Na otoku Prviću možete posjetiti dva mjesta - Luku i Šepurine. Prvić je smješten odmah do Vodica, zbog čega ga nikako nemojte zaobići ako se nalazite negdje u tom području.

Iako je vrlo blizu turistički vrlo posjećenim mjestima, Prvić je savršen za bijeg od mnoštva i povratak energije.

Najpoznatija je plaža Trstevica, smještena u Šepurinama.

Ova šljunčano-pješčana plaža privući će svakoga tko prođe kraj nje. U blizini se nalazi i nekoliko ugostiteljskih objekata, stoga, po šalicu kave ili na ručak možete otići kada god poželite.

otok prvic


Plaže na Žirju

Tko god je posjetio Žirje, vjerojatno već zna za njegovu najpoznatiju uvalu i plažu. Uvala Koromašna, raj za ronioce i čuvarica mediteranskog duha, posebna je u svakom smislu.

Sa stolovima u plićaku, restoran na plaži će Vam pružiti nezaboravno iskustvo kušanja tradicionalne dalmatinske kuhinje bez straha od ljetnih vrućina!

Osim Koromašne, na otoku se nalazi i uvala Mikavica, poznata turistička destinacija i prekrasna plaža za najmlađe i najstarije.


Otok Kaprije plaže

Kao i mnogi drugi otoci na ovom području, Kaprije je otok bez automobila, što ga čini veoma privlačnim svima koji žele pobjeći od buke i užurbanosti.

Šljunčana plaža se smjestila u samom središtu otoka, dok oni koji žele cijeli dan imati plažu samo za sebe mogu prošetati do plaže Portić, smještene na sjevernoj strani otoka.


Otok Krapanj plaže

Smješten nasuprot šibenskoj Brodarici, Krapanj je najniži i najmanji naseljeni otok Jadrana.

Unatoč tomu, otok i dalje krase prekrasne plaže, poput one ispred hotela Spongiola.

Do ove šljunčane plaže ćete najjednostavnije doći brodom s Brodarice, a kad stignete, na umu će Vam biti samo jedna stvar - uživanje!

otok krapanj

Posljednji članci