Najljepše plaže u blizini Biograda

Šime Unić
Najljepše plaže u blizini Biograda

Smješten nešto južnije od Zadra i okružen dvjema uvalama - svatko tko živi u Biogradu na Moru uživa u pogledu na najrazvedeniji dio jadranske obale.

Upravo zbog toga što je centar križanja morskih i kopnenih puteva idealno je mjesto za nautičare, ljubitelje prirodnih ljepota, ali i svakog onog tko je samo u prolazu.

Ne samo da svoje goste oduševljava atmosferom i gostoprimstvom, već im pruža i priliku za otkrivanje mnogih drugih skrivenih dragulja Dalmacije.

Okružen je nacionalnim parkovima i parkovima prirode, NP Paklenica, Kornati i Krka te PP Telašćica i Vransko jezero, uz koje nudi i mnogobrojne druge sadržaje iz različitih područja, od sportskih terena i zabave na moru do turističkih atrakcija i prekrasnih uvala.

Ako već niste, uvrstite Biograd u svoj popis gradova koje morate posjetiti - vodimo Vas na nezaboravan obilazak najljepših biogradskih plaža!


Soline

Najpoznatija i najatraktivnija biogradska plaža smjestila se u neposrednoj blizini kampa Park Soline. Pješčana je, Idealna za obitelji s djecom, a sadržaj kojeg nudi garantira ludi morski provod!

Ovdje možete iznajmiti pedaline i kajake, a u blizini, izvan zone kupača, spremna je poslastica za sve adrenalinske ljubitelje koji jedva čekaju isprobati skutere i surfanje!

Uz sami Park Soline smještena je i još jedna, ali ovoga puta šljunčana plaža. Također bogata raznoraznim sadržajima, ova plaža udovoljava svim Vašim potrebama… Vi birate!

soline plaza


Dražica

Ako sanjate o morskom povjetarcu, izletu na more ili uživanju u sadržajima Biograda, ali pritom se želite skloniti u ugodnu hladovinu bez pretjeranog izlaganja suncu i ležati cijeli dan, imamo rješenje!

Plaža Dražica, smještena uz samu šetnicu, osim što Vam cijelom svojom dužinom pruža mjesto pod gustom borovom šumom, nudi i cijeli spektar zabavnih sadržaja po kojeg ste došli.

Aquapark, beach bar, odbojka na pijesku, kajaci, gliseri - zvuči dobro?

Vrijeme je da upravo ovdje počne aktivni dio Vašeg godišnjeg odmora!

Oznakom plave zastave iz 2006. godine samo se potvrdila čistoća, kvaliteta i uređenost ove plaže na međunarodnoj razini!

plava zastava za cistocu i urednost plaze


Bošana

Osim Solina i Dražica, plaža koja se smjestila u biogradski ‘’top 3’’ je plaža Bošana. Bošana je šljunčana plaža na sjeverozapadnoj strani Biograda, a kao i na ostalim plažama, tako i ovdje možete pronaći sve što Vam treba!

Kafić, restoran, igralište, teren za odbojku i aquapark, samo su neke od opcija od kojih možete birati.

Zbog svog kristalno čistog mora i visoke kvalitete Bošana je također dobila oznaku plave zastave - međunarodnog priznanja za plaže!


Plaža Crvena luka

Pedalirajući po moru s ostalih plaža možete se dovesti do Crvene luke, plaže smještene u uvučenoj pješčanoj uvali, do koje se s kopnene strane može doći preko mjesta i plaže Kumenat.

Osim hrane i pića, ovdje možete za tren riješiti problem opreme koju ste trebali ponijeti na plažu, ali ste zaboravili - niz štandova spremno Vas čeka da si priuštite novi ručnik ove godine ili kupite suvenir svojim najbližima.

Najbolji doživljaj ove plaže moguć je kroz dolazak s morske strane, stoga ne čude brojne brodice usidrene upravo u uvali Crvene luke!


Slanica

Malo južnije od Biograda smjestio se mali otok zvan Murter. Zahvaljujući njegovom položaju, u ovom mjestu sunce provede 2700 sati na godinu!

Postoji li, stoga, bolja plaža od one na Murteru? Najpoznatija murterska plaža je plaža Slanica.

S kafićima i restoranima za jelo i piće, tuš kabinama, toboganima, ali i sa sadržajem za ljubitelje adrenalina, ova će Vas plaža oduševiti i svojom pričom.

Originalno prekrivena pijeskom, 2018. ju je godine odlučeno pretvoriti u šljunčanu plažu radi turizma i ‘’uljepšavanja’’.

Nezadovoljstvo lokalnih ljudi, skupa sa željom za povratak na njezin originalni izgled, dovodi do toga da se 2019. vraća svom pješčanom ruhu! Sada u njoj uživa svatko, od turista do domaćih, od najmlađih do onih nešto malo starijih!

plaza slanica na otoku murter

Posljednji članci