Talijanska filmska prezentacija nedavne produkcije bit će prikazana u ožujku i travnju

Šime Unić
Talijanska filmska prezentacija nedavne produkcije bit će prikazana u ožujku i travnju

Predstavnica talijanskog generalnog konzulata u Rijeci za Šibensko-kninsku županiju je Maria Rita Rando Baranović. Pod pokroviteljstvom „Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu“ i u suradnji s Gradskom knjižnicom „Juraj Šižgorić“ organizira u ožujku i travnju manifestaciju pod nazivom Mjesec talijanskog filma u Šibeniku.

U sklopu filmske večeri u srijedu u Gradskoj knjižnici od 04. ožujka 2015. do 25. ožujka 2015. i od 01. travnja 2015. do 22. travnja 2015. s početkom u 20h bit će prikazani talijanski filmovi novije produkcije.

Smatramo da je vrlo važno promovirati različite kulture, običaje i jezike u Šibeniku, zbog čega želimo održati ovaj projekt. U događaju želimo uključiti što više sudionika iz osnovnih, srednjih škola i Veleučilišta Šibenik te sve društvene aktiviste da to bude bolje: kaže organizatorica Maria Rita Baranović.


Juraj Šižgorić (latinski: Georgius Sisgoritus), po kojem je narodna knjižnica dobila ime prvi šibenski humanist i pjesnik, a središnja je figura šibenskog humanističkog kruga i jedna od najvažnijih ličnosti kulturnog života u XV stoljeću i kulturnom povijest hrvatskog naroda.Rođen je u Šibeniku u prvoj polovici 15. stoljeća, a studirao je u Padovi, gdje je doktorirao iz crkvenog i svjetovnog prava. Bio je svećenik s raznim dužnostima, dvaput je uključivao i biskupskog vikara.

Posljednji članci