Zadarske atrakcije za ljubitelje adrenalina

Šime Unić
Zadarske atrakcije za ljubitelje adrenalina

Ako ste mislili da je Zadar malen, obiteljski grad u kojem ćete uživati u mirnim šetnjama rivom i Kalelargom, u pravu ste... djelomično!  

Zadar se jako dobro pobrinuo i za svakog onog tko za sebe voli reći da ''živi na rubu'' i žudi za naletima adrenalina.

Otkrijte potpuno novu stranu Zadra, onu koja će Vas ostaviti bez daha i zbog koje ćete, ako već ne živite ovdje, odmah krenuti u potragu za svojim novim domom u Zadru!


Bungee jumping Maslenica

Spremni za najviši bungee skok u Hrvatskoj? Skok s Masleničkog mosta je sigurno na Vašoj listi, naročito ako žudite za adrenalinom i ljubitelj ste ekstremnih sportova!

Ono što svakako nemojte zaboraviti je iskoristiti opciju fotografiranja svojeg ludog skoka koja će Vas zauvijek podsjećati na izazov kojem ste hrabro pristupili.  

Bungee jumping se na ovom mjestu organizira već dugi niz godina, od 2006., omogućujući svakom onom tko se usudi nezaboravno iskustvo i želju za ponovnim dolaskom.

bungee jumping maslenica


Skok s padobranom

Ako ste spremni za ekstremni nalet adrenalina, nema bolje opcije nego skočiti s vrtoglavo visoke točke s pogledom na Kornate i Paklenicu!

S dodatnim mogućnostima poput snimanja videa i fotografije koji će Vas zauvijek podsjećati na nezaboravno iskustvo, uspet ćete se na više od 3 kilometra nadmorske visine.

Za skok s padobranom potrebno je imati najmanje 14 godina te doći do zadarskog aerodroma u Zemuniku Donjem. Pad traje sveukupno 5-7 minuta u kojima ćete se osjećati kao nikada do sada.

Udobno se obucite i krenite u avanturu!

skok s padobranom


Adventure park

Uputite li se samo nekoliko kilometara sjeverno od centra grada, doći ćete do malenog mjesta pod imenom Kožino. Ako Vas privlače blizina plaže, pogled na more i mediteranski mirisi, Kožino je mjesto za Vas!

U njemu se skriva prava poslastica za ljubitelje adrenalina – adventure park!

Ovdje možete svu energiju izbaciti igranjem paintballa, penjanjem ili prelaženjem prepreka na poligonu. Sva potrebna oprema, od kaciga do užadi, čeka Vas tamo!

Osim što može poslužiti kao dobar način stvaranja osobnih ili obiteljskih uspomena, u Kožinu možete organizirati i team building, ići na karting i na off-road vožnje. Park nudi različite pakete cijena, a sve ovisi o vremenu kojeg želite provesti u adrenalinskom naletu!


Rafting na Zrmanji

Rafting na Zrmanji je jedinstven spoj adrenalina, prirode i čarobnih prizora kojima ćete putem svjedočiti. Na sat vremena vožnje od Zadra, ovo će Vas iskustvo odvesti u potpuno novi svijet.

Za njega ne trebate imati nikakvog iskustva, a dozvoljen je već i djeci od samo 6 godina!

Sebi i prijateljima priuštite zabavu na kristalno čistoj rijeci Zrmanji i uživajte u nezaboravnim prizorima prirode koji će, u kombinaciji s riječnim brzacima, u Vama probuditi adrenalin kakvog ste tražili!

rafting na zrmanji


Paklenica - penjanje

U najznačajnijem penjačkom centru u Hrvatskoj, Paklenici, možete se okušati u alpinizmu i sportskom penjanju.

Obzirom da se svrstava u sami vrh europskih penjališta, posjetom Paklenice zasigurno nećete ostati razočarani.

Bilo da ste početnik ili već iskusni penjač, po svoju dozu adrenalina trebate doći upravo ovdje! Dugi niz godina i iskustva doveli su do čak 400 opremljenih i uređenih smjerova, od kojih možete odabrati jedan prema Vašim željama, iskustvu te težini i dužini smjera.

paklenica - penjanje


Let iznad Zadra

Među najneobičnijim načinima upoznavanja Zadra, ali ujedno i među najnezaboravnijim, je panoramski let!

Ovo iskustvo je nezaobilazno, bilo da ste došli na jedan dan, bilo da se tek planirate useliti na zadarsku adresu, bilo da tu živite već dugi niz godina.

Uživajući u spektakularnom pogledu na Zadar, okolicu i čitav arhipelag, Vaši prijatelji, obitelj i Vi doživjet ćete Zadar iz potpuno nove perspektive.

Panoramski let iznad Zadra nije dobar samo za ispunjavanje svakodnevice, već je zasigurno i originalan rođendanski poklon, romantično mjesto za zaruke i godišnjice te za probijanje straha od visina!

Kod dogovaranja možete izabrati trajanje i turu koja Vam najviše odgovara!

Posljednji članci