Najljepše plaže u Pirovcu

Šime Unić
Najljepse plaze u Pirovcu

Pirovac, malo mjesto u blizini Vodica, idealno je za sunčanje, zabavu i šetnju s obitelji i prijateljima, a ujedno je i nezaobilazna destinacija za svih koji se nađu u Dalmaciji

Ponosni je vlasnik mnogobrojnih uvala koje se ističu upravo po činjenici da je more u njima uvijek barem za nekoliko stupnjeva toplije nego u susjedstvu.

Ako ste se upravo dali u potragu za svojim novim mjestom pod suncem na Murteru, u Šibeniku, ili ste već dugi niz godina ponosni stanovnik ovog područja, vrijeme je da upoznate glavne atrakcije Pirovačkog zaljeva - njegove mnogobrojne plaže.

Upravo smo Vam zato omogućili da ih upoznate sve na jednom mjestu. Pročitajte i odlučite koja je plaža prava za Vas, spremite stvari i krenite!


Plaža Lolić

Glavna plaža u Pirovcu, plaža Lolić, smjestila se na sjeverozapadnom dijelu Pirovca. Zbog svoje čistoće i kvalitete mora već dugi niz godina nosi plavu zastavu kao potvrdu. 

Riječ je o šljunčanoj i pješčanoj plaži koja je, zbog plitkoće, savršena za djecu.

Iako je većim dijelom ispunjena sunčevim zrakama, svi oni koji se požele sakriti u hlad, isto mogu učiniti u borovoj šumi

Osim dva glavna sastojka, mora i sunca, plaža Lolić posjeduje i razne sportske, ugostiteljske i zabavne sadržaje nadomak mora. 

Drugim riječima, plaža je kao stvorena za cjelodnevni posjet u kojemu možete isprobati slastice, kupiti suvenire, ali i opustiti se uz masažu i ležaljke!

Plaza Pirovac


Plaža Miran

Svojevrsni nastavak plaže Lolić je i plaža hotela Miran, otvorena za svakoga tko na nju odluči kročiti.

Ova je plaža idealna za posjet obitelji s djecom, s obzirom na to da ima pregršt zabavnog sadržaja u kojima će najmlađi moći uživati. 

Osim prekrasno uređenog okoliša s borovom šumom, plaža Vam nudi i puno više od toga - od bazena i kafića, sve do beauty salona i teniskih terena za one koji su željni adrenalina i rekreacije.


Plaža Starine

Od centra Pirovca pa sve do uvale Vrilo pruža se plaža Starine. Smještena na jugoistoku mjesta, proteže se više od jednog kilometra uz more. 

Na ovoj je plaži, kao i na prethodne dvije, moguće birati između raznih aktivnosti koje se ovdje nude.

Ako ste se, primjerice, ovog ljeta odlučili vježbati i usavršiti svoje skokove u more, na ovoj ćete plaži pronaći mnogo betonskih dijelova koji će Vam to omogućiti.

Osim skokova u more, na plaži možete zadovoljiti svoje želje za ludom zabavom i na razne druge načine - vožnjom skutera, pedalina ili najmom čamca

Naravno, pronaći ćete i nekoliko kafića za ispijanje kave i osvježavajućih ljetnih koktela.

Pirovacki zaljev


Uvala Porat

Ako ste među najvećim ljubiteljima vitamina D, uvala Porat postat će Vaše najdraže mjesto ovog ljeta. 

Većim dijelom je bez hlada, što znači da ćete, gdje god se smjestili, plažu napustiti sa zavidnim tenom.

Uvala je uglavnom stjenovita, a ima i pješčanih dijelova

Pravo je mjesto za sve koji su na izlet poveli svoje četveronožne najbolje prijatelje jer ih upravo tu možete okupati. 

Skupa s njima moći ćete uživati u miru i samoći, čim pronađete komadić uvale koji će biti samo Vaš toga dana. 


Iako su sve plaže ljeti vrlo posjećene, ako se zaželite osame i mirnoće, duž Pirovačkog zaljeva možete lako pronaći razne uvalice i hridi, s prozirno čistim morem, skrivene od ljetnih gužvi i navala.

Posljednji članci