Prodaja jeftinih kuća u Dalmaciji

Šime Unić
Prodaja jeftinih kuća u Dalmaciji

Tražite jeftine kuće na prodaju? Dalmacija nudi pregršt mogućnosti u tom pogledu jer njeni otoci i šarmantni gradići uz more uvijek imaju neku nekretninu, često kamenu kuću, koja se može dobiti za povoljnu cijenu.

Posjedovanje takve nekretnine na području koje je tako popularna turistička destinacija kao Dalmacija nudi pregršt mogućnosti vlasniku.

Prvo i osnovno, ljeta će biti ispunjena suncem i kupanjem, posebice ako nađete kuću u nekom od turističkih središta.

Dodatna pogodnost je ako je ta kuća prvi red do mora jer tada zaista možete uživati u onom najboljem što Dalmacija nudi i provesti mnoge čarobne večeri na terasi uz ugodan ljetni povjetarac.

No, ovakva vrsta nekretnina omogućava vam i da ulaganje povratite relativno s obzirom da je moguće urediti za iznajmljivanje.

Apartmani u Dalmaciji iznimno su traženi tijekom turističke sezone, a cijene po noćenju dosežu zavidne iznose pa jedna dobra sezona može odmah pokriti veći dio ili čak sva vaša ulaganja.

Ipak, kada je prodaja kuća na moru u pitanju, treba obratiti pažnju na neke detalje koji mogu bitno utjecati na planove koje imate s vašom novom nekretninom.

Prodaja jeftinih kuca u Dalmaciji


Kako kupiti jeftinu vikendicu i na što treba pripaziti?

Ako ste voljni uložiti nešto sredstava te malo truda i strpljenja, kuću u Dalmaciji moguće je dobiti za vrlo nisku cijenu.

Naime, najjeftinije kuće na moru su kuće kojima je potrebna renovacija.

Iako to znači da kuća neće biti spremna za useljenje čim je kupite, ovakve kuće vam isto tako omogućavaju uređenje interijera točno onako kako ste zamislili, a uz to će ukupni troškovi kupnje i renovacije biti osjetno manji nego u slučaju kupnje kuće koja je u najboljem mogućem stanju.

Ako planirate otvoriti apartmane u Dalmaciji, najbolja odluka za ovako nešto je kupnja jeftine kuće odmah po završetku turističke sezone kako bi renovacija bila gotova do početka iduće sezone i kako biste povrat investicije mogli dobiti što prije.

No, na što sve treba pripaziti prilikom ovakvih investicija?

Prije svega, potrebno je dobro provjeriti dokumentaciju kuće koju kupujete. Vjerojatno najvažniji dokument koji možete provjeriti je izvadak iz zemljišne knjige koji vama kao kupcu potvrđuje da je osoba s kojom pregovarate zaista vlasnik nekretnine u pitanju.

Osim toga, moguće je da se kuća koju kupujete u katastru uopće ne vodi kao kuća nego kao poljski objekt, što znači da vas čeka proces prenamjene.

Tu je i uporabna dozvola koju također objekt mora imati.

U ovakvim situacijama od velike važnosti mogu biti agenti za nekretnine. Oni u većini slučajeva imaju veliko iskustvo u pregovorima oko nekretnina i znaju točno na što se treba obratiti pozornost kod ovakvih objekata - ako nemate previše iskustva u kupnji nekretnina, imati agenta uz sebe će vam nemjerljivo olakšati posao.

Naši agenti su vrhunski obučeni profesionalci koji će sve detalje vezane za dokumentaciju odabrane nekretnine odraditi umjesto vas. Ne samo to, nego će vam i rado pomoći zlata vrijednim savjetom i skrenuti vam pažnju na stvari koje ste možda previdjeli.

Da ne govorimo koliko ćete vremena i živaca na taj način uštedjeti.

Kupnja jeftine kuce u Dalmaciji


Pogledajte naš izbor najjeftinijih kuća za prodaju!

Sad kad smo prošli sve osnove koje treba znati kada je kupnja i prodaja kuća na moru u pitanju, možemo pogledati i nekoliko konkretnih primjera. Izdvojili smo neke od najjeftinijih dalmatinskih kuća na moru koje su spremne za prodaju!


Tisno – stambeno-poslovna kamena kuća u centru 40 m od mora

Tisno je općina nadomak Vodica i Šibenika koja je uskim morskim kanalom (preko kojeg vodi pokretni most) odvojena od prekrasnog otoka Murtera. S obzirom da se radi o turistički razvijenom kraju, činjenica da se ova kuća nalazi u centru mjesta i da dolazi s poslovnim prostorom u prizemlju može biti od velike važnosti, a tu je i blizina mora koja također podiže vrijednost nekretnine, posebice jer ona ima prostrani balkon s kojeg puca predivan pogled.  

Iako ova kuća zahtijeva renovaciju, iskorištavanje njezinih potencijala može vam osigurati brz povrat investicije.

Tisno – stambeno-poslovna kamena kuća


Jadrija, mala kuća s uređenim dvorom

Šibenik je grad koji se posljednjih godina ubrzano razvija, prvenstveno u turističkom smislu, stoga je ova kuća idealna prilika za sve koji se žele baviti turizmom u ovom prekrasnom gradu. Jadrija je inače gradska četvrt Šibenika koja ima prilično mirnu plažu vrlo blizu kuće koju ovdje navodimo.  

Sama nekretnina ima dvije stambene jedinice od kojih je samo gornja renovirana, dok su u donju potrebna dodatna ulaganja. Bez obzira na to, ovo je sjajna prilika za buduće poduzetne vlasnike da si osiguraju predivnu kuću po prihvatljivoj cijeni ili da ulože u uređivanje apartmana na izvrsnoj lokaciji za buduće goste.

Jadrija - mala kuća s uređenim dvorom


Mala kuća na otoku Murteru

Otok Murter vrlo je popularno turističko odredište, prvenstveno među nautičarima koji ga zbog njegove lokacije redovito posjećuju. Međutim, to nipošto ne znači da će vas ovdje zateći nesnosne gužve. Naprotiv, Murter nudi pregršt mirnih i povučenih lokacija za opuštajući odmor, a ova kućica odvest će vas u mirni dio istoimenog naselja odakle lako možete do mora.  

S obzirom da je mjesto prilično živo tijekom cijele godine, ova kuća omogućit će vam mjesto za predah u predivnom ambijentu kad god to poželite.

Murter - kuća na prodaju


Mala simpatična kuća u prvom redu do mora

Kao što smo već rekli, Šibenik postaje sve popularnije turističko odredište, zbog čega su i nekretnine u tom gradu sve traženije.

Ova mala prizemna kuća na idealnoj je lokaciji za opušten boravak u tom gradu, udaljena od užurbanog centra grada, a opet vrlo dobro povezana s njim. Osim toga je i u prvom redu do mora, što joj daje posebnu draž.

Sibenik - kuća prvi red do mora


Kuća na otoku Murteru smještena u starom dijelu

Za kraj ovog pregleda, vraćamo se još jednom na i u Murter, gdje nas čeka kuća smještena u starom dijelu mjesta koja ima vrlo lijepu terasu, idealnu za uživanje u mirnim ljetnim večerima. Iako je predio u kojem se nalazi kuća vrlo miran, do centra Murtera se vrlo lako i brzo dolazi, a ni more nije daleko kada se zaželite kupanja. Ako tražite jeftine kuće na prodaju u Dalmaciji, ova se savršeno uklapa u tu kategoriju.

Murter - kuca na prodaju

Posljednji članci