Moderno uređenje dnevnog boravka

Šime Unić
Moderno uređenje dnevnog boravka

Dnevni boravak najvažnija je prostorija u svakoj kući i svakom stanu. To je mjesto gdje se cijela obitelj okuplja, druži i opušta, te mu je zbog toga pri svakom uređenju interijera potrebno posvetiti posebnu pažnju. 

Bilo da ste kupili novu nekretninu ili samo renovirate neku koju već posjedujete, vaš dnevni boravak mora biti ugodno mjesto, a poželjno je i da impresionira goste.

Moderno uređenje ovog prostora stoga pred vas stavlja određene izazove, ali uz pomoć sljedećih nekoliko savjeta moći ćete stvoriti mjesto u kojem će svatko rado provoditi vrijeme. Evo što je potrebno znati kada se upuštate u ovakav pothvat.


Iskoristite prirodnu svjetlost

Kada govorimo o modernom uređenju interijera, prirodna svjetlost je element kojeg se svakako treba iskoristiti što je više moguće. Prostor koji ima puno prirodne svjetlosti čini se prostranijim i prozračnijim, a to automatski dovodi do toga da je boravak u njemu ugodniji.

Dnevni boravak je savršena soba u kojoj se ovo može napraviti jer je često pozicioniran tako da u njega ulazi što je moguće više svjetla. Dakle, u stanovima se obično radi o sobi koja je orijentirana prema jugu, a u nekim modernim kućama dnevni boravak je u potpunosti okružen staklenim zidovima, što daje fantastičan pogled ako je kuća u prirodi i, naravno, pregršt danje svjetlosti.

Jedan od najboljih načina kako ovo možete iskoristiti jest da ne prigušujete svjetlost koju ulazi u sobu zavjesama ili nečim sličnim, već da uklonite bilo kakvu prepreku ako je to moguće. Nadalje, svjetlinu prostora možete naglasiti svijetlim bojama zidova koji se mogu “razbiti” tamnijim detaljima u unutrašnjosti kao što su podovi, namještaj ili radne površine.

Na taj način nećete samo dobiti ugodniji dnevni boravak, već ćete stvoriti i mnogo luksuzniji interijer.

prirodna svjetlost uredenje

Manje je više

Naravno, kod uređenja interijera nemoguće je planirati bez adekvatnog namještaja, ali kada je ova tema u pitanju, možete se držati nekoliko jednostavnih pravila.

Prvo, dnevni boravak ne bi smio biti zagušen. Namještaj ravnomjerno rasporedite po sobi na način da funkcionalnost prostora ne dolazi u pitanje, a imajte na umu da ga postavite tako da potiče druženje i komunikaciju ljudi koji se nalaze u sobi.

Najprije odaberite veće komade namještaja i odredite njihovu poziciju u sobi, a tek onda se pozabavite manjim elementima. Bolje je uložiti u jedan veći i skuplji element koji podiže prostor i omogućava mu da ispuni svrhu nego više manjih zbog koji se gubi osjećaj prozračnosti i volumena.

Police i slični elementi dobrodošli su, ali i ovdje treba voditi računa o pretrpanosti. Nekoliko knjiga i tek pokoja vaza ili neki slični element bit će dovoljni da oplemene prostor, a isto vrijedi i za sve druge dekoracije koje mislite postaviti. 


Treba li vam dizajner?

Dobro je imati na umu da postoje i profesionalni dizajneri interijera kojima se možete obratiti za pomoć pri uređenju doma. Osim što se radi o osobama koje će s lakoćom moći predložiti nekoliko varijanti istog prostora, dizajneri interijera su obično povezani s cijelim nizom stručnjaka i majstora koji će pomoći u transformaciji vašeg doma.

Na taj način ne samo da je sve mnogo brže, nego možete uštedjeti i dosta živaca jer prepuštate sve u ruke profesionalaca i preuzimate svoju nekretninu jednom kad je sve gotovo. 

Tu je i činjenica da dizajneri interijera često mogu različite elemente i komade namještaja dobiti po nižim cijenama, što bi vam moglo ostvariti poprilične uštede. 

Čak i ako imate jasnu ideju kako bi vaš dnevni boravak trebao izgledati, nije loše potražiti savjet od profesionalca. Moguće da dobijete potpuno novu ideju kako pristupiti uređenju ili vam se možda skrene pozornost na detalj koji ste previdjeli. U svakom slučaju, angažiranje dizajnera interijera ne treba unaprijed otpisivati.

dizajner treba li vam

Na kraju…

Nekretnine u Dalmaciji idealne su za preuređenje po vašoj volji jer cijela regija obiluje suncem, što znači da ćete imati pregršt prirodnog svjetla i moći stvoriti ugodne, prostrane i funkcionalne prostore.

Terra Dalmatica nudi vam pregled svih najatraktivnijih nekretnina u ovom dijelu Hrvatske i uz našu pomoć ćete moći pronaći što god tražite - povoljne stare kamene kuće uz more koje se mogu dobiti jeftino idealne su za adaptaciju, ali tu su i lijepi stanovi i fantastične moderne vile koje će vam svakako potaknuti maštu.

Obratite nam se s povjerenjem i pronađite svoje mjesto pod suncem u ovoj prekrasnoj regiji. Naši agenti će vas uvijek uputiti u pravom smjeru korisnim savjetom, a mnogo informacija i ideja možete pronaći i na ostalim stranicama našeg portala. 

Dođite do nove nekretnine u samo nekoliko klikova!

Posljednji članci